Terje Ness og Le Domaine d`Henri til Nabolaget 24 Oktober

Terje Ness vant Bocuse d`Or i 1999 og er siden kjent fra restauranter som Bagetelle og Oro

De som gikk glipp av middagen med Terje Ness sist han var i Bodø og på Nabolaget kan nå glede seg over at han kommer tilbake 24 oktober. Denne gangen sammen med Marianne Tyldum Friis g selveste Madamme Laroche. Sistnevne har med seg viner fra Le Domaine d’Henri - av ypperste kvalitet. Det vil denne kvelden bli servert en 5 retters meny laget av Terje Ness. For de som ønsker vinpakke blir det servert tre viner fra Domaine d´Henri og to viner fra andre produsenter. Kvelden starter 1900. Bord kan bestilles online eller via post@nabolaget14.no

Pris 5 retter Bocuse d`Or meny: 1450
5-retter vinpakke: 995kr

Familien Laroche har vært vinbønder i Chablis siden 1781, og Michel Laroche begynte å jobbe på familiens vingård på slutten av 60-tallet. I begynnelsen sammen med sin far Henri Laroche, men gradvis tok Michel over driften. Han ekspanderte raskt, og skapte et stort vin-imperium som er kjent over hele verden. Michel Laroche er en svært dynamisk mann, en visjonær, og en av de virkelige pionerene i Chablis. For rundt 15 år siden solgte Michel Laroche vingården sin til en stor fransk vinfirma, men beholdt en del av indrefilene av familiens historiske vinmarker. Michel hadde egentlig tenkt å pensjonere seg, men etter noen år ble han overtalt av datteren til å skape noe nytt sammen med henne. Idéen om Le Domaine d’Henri ble skapt – et lite «boutique» vineri i hjertet av Chablis. Familien har idag 22 hektar med vinmarker og det er Michel og Gwenael Laroche som sammen med sin datter, Margaux, drifter gården. Neste generasjon har fått sette sitt preg på vinene og som mange yngre vinmakere, er Margauxmeget dedikert til bærekraft. Vinene dyrkes på økologisk vis, med et levende og sunt jordsmonn med stort biomangfold. Vinmarkene omfatter både Petit Chablis, Chablis og Premier Cru Chablis og de eldste er datert helt tilbake til 1937. Familiens filosofi er å lage mineraldrevet vin med et minimum av intervensjon. Målet er kort og godt å lage naturlige viner med maksimalt jordsmonns-preg. Og som kan lagres lenge. Vinene som familien Laroche lager på Domaine d’Henri er simpelthen terroir og mineraler i en flaske!

Madamme Laroche

Madamme Laroche og Marianne Tyldum Friis som begge vil gjeste oss denne kvelden

Neste
Neste

Nabolaget x Stigbergets x Bådin 12.Juni på Nabolaget